Viseće Ljuljaške – 5 Načina Kako da ih Koristite

viseca ljuljaska na zatvorenoj terasi

Viseće ljuljaške su poslednjih godina postale nezaobilazan deo moderno uređenih enterijera, čija popularnost ne jenjava. Možda ste i vi nekada pomislili da viseće ljuljaške postanu deo nekog kutka vašeg doma, ali niste imali dovoljno hrabrosti da ovu ideju i realizujete. 

Kada su u pitanju nestandardni i na prvu suviše neobični komadi nameštaja, prva pomisao je da se to nikako ne može uklopiti u uobičajene enterijere naših domova. 

Međutim, visece ljuljaske svojom funkcionalnošću i jedinstvenošću ruše ustaljena mišljenja da su suviše nekonvencionalne i da traže posebno dizajnirane enterijere da bi bile njihov deo. Uvereni u to mi vam donosimo 5 načina kako do iskoristite viseće ljuljaške u vašem domu.

1. Viseća Ljuljaška u Vašoj Dnevnoj Sobi

viseca ljuljaska u dnevnoj sobi

Verovatno vam s vremena na vreme dođe pomisao da preuredite vašu dnevnu sobu, jer vam je dosadila takva kakva je i manje više liči na sve druge. I to nije daleko od istine, kada je uređenje dnevne sobe u pitanju uvek nam ponestane kreativnosti i ideja i vodimo se isključivo praktičnošću.

Kada se i odlučimo na preuređenja dnevne sobe to se pretežno svede na premeštanje postojećeg nameštaja iz jednog dela prostorije u drugi, krečenja u nove boje ili eventualna zamena tepiha. Međutim, potrebno je samo da napravite iskorak od uobičajenog razmišljanja i da date šansu recimo visećoj ljuljaški u vašoj dnevnoj sobi.

Pored toga što zaista daju posebnu i nesvakidašnju notu enterijeru čiji su deo i retko koga ostavljaju ravnodušnim, visece ljuljaske imaju dosta praktičnih strana zbog kojih ovom nameštaju treba reći jedno veliko DA

Prvo, one su dekorativni element koji je ujedno i dodatni element za sedenje u vašem domu. Idealne su za uređenje malih prostora u koje ne možete da ubacite nijedan drugi deo nameštaja zbog dimenzija i masivnosti, a pored toga viseće ljuljaške ostavljaju prostor ispod njih prazan. Takođe vizuelno ne opterećuju prostor već su više prozračan element koji dozvoljava prostoru da slobodno “diše”.

Iako većina zamišlja da kućne ljuljaške traže veliki prostor jer im namenu povezujemo sa dečijim ljuljaškama sa igrališta, one su samo drugačiji i kreativniji element koji ćete koristiti za sedenje i lagano ljuljanje. Sa visećom ljuljaškom u dnevnom boravku dobijate omiljeno mesto za relaksaciju i oslobađanje od stresa kao efekat blagodeti ljuljanja.

2. Viseća Ljuljaška Kao Nezaobilazan Element Vaše Terase

viseca ljuljaska na terasi

Terase su dragoceni prostor svakome ko njima raspolaže, naročito u urbanim sredinama. Predstavljaju nešto kao vašu ličnu i privatnu zonu za uživanje u svežem vazduhu, suncu i pogledu na okolinu. Zašto ih onda ne biste i uredili na takav način da postane vaša svakodnevna oaza mira i opuštanja?

Viseća ljuljaška kod uređenja terase može biti onaj 5 element koji će vas pozivati da provodite što više vašeg slobodnog vremena na otvorenom, a samo jedan korak od stana. Zbog činjenice da se ugrađuju u plafon one su idealne za male površine kakve terase pretežno imaju. Ostavljaju vam mogućnost da ispod njih postavite dodatne jastuke za sedenje, tako da pored vas možete stvoriti i prostor za još neke članove porodice. U kombinaciji sa biljkama i stočićem pored mogu dati osećaj da imate svoje malo sopstveno dvorište na balkonu. Za razliku od masovnijih modela ljuljaški sa velikim nosećim konstrukcijama koje traže više brige i prostora, postoje i visece ljuljaske koje su jednostavne i prilagodljivije različitim prostorima kao što su ljuljaške iz Stašinog kutka, stoga i jesu vrlo često stanovnik tarasa, tremova i balkona. 

3. Viseća Ljuljaška za Boho Vibe u Vašoj Vikendici

bastenske ljuljaske za dvoriste online prodaja

Ukoliko i pratimo neka ustaljena pravila kod opremanja domova, kod vikendica se vodimo pravilom – stvoriti naše malo mesto za beg od svakodnevnice i opuštanje. A kada pričamo o opuštanju, ljuljanje se tu kotira visoko na lestvici metoda koje vas dovode u stanje opuštenosti i uživanja. I ne samo to, visece ljuljaske stvaraju u vašim vikendicama atmosferu mesta koje je prvenstveno za odmaranje i lenčarenje. Ukoliko još vaša vikednica ima trem illi terasu viseće ljuljaške ne samo da su savršen izbor, već nezaobilazan element koji vas navodi da ostavite sve brige kada sednete u njih i prepustite se relaksaciji.

Ono što je dobro jeste da se viseće ljuljaške idealno uklapaju i u planinske kućice unoseći boho vibe koji je u skorije vreme svima postao neodoljiv. Morske kućice ništa ne zaostaju za planinskim jer viseće ljuljaške postaju zamena za ležaljke na koje su svi navikli, kao mesto za popodnevni beg i odmor od sunčanja.

4. Viseće Ljuljaške za Poseban Kutak u Vašem Kafiću

viseca ljuljaska u kaficu

Kafići su odavno napustili model opremanja koji je naginjao ka praktičnosti i pomalo jednoličnoj estetici. Danas među najpopularnijim mestima za uživanje u kafi i druženju postaju upravo ona mesta koja su drugačija i nesvakidašnja.

Posebno dizajnirani, u neku ruku i fotogenični kuci olako stiču popularnost i postaju mesta koja brzo dobijaju epitet IN. Svemu ovome naravno doprinose i društvene mreže. IN mesta postaju traženija od drugih. Najednostaviji način da postignete ovakav jedan efekat u vašem kafiću, poslastičarnici ili bašti jeste upravo viseca ljuljaska. Viseće ljuljaške mogu postati poseban deo u vašem kafiću koji će mu doneti status drugačijeg, a drugačije je danas traženije i posećenije više nego ikada.

Možda umesto funkcionalnosti i želje da u ograničen prostor kafića unesete što više standardnog nameštaja za sedenje, iskoračite iz šablona i jedan njegov deo uredite kao nesvakidašnji kutak koji će privlačiti pažnju i postati vaš zaštitini znak. Možda će baš ovo doprineti i razvoju vašeg biznisa. Vredi probati, zar ne?

5. Viseća Ljuljaška u Sobi Vaših Mališana od Prvog Dana

viseca ljuljaska u decijoj sobi

Mame znaju od prvog dana koliko je ljuljanje dragoceno za bebe, ali i za mame. Otuda viseća ljuljaška može da bude idelan poklon mamama još od prvog dana njihovih mališana. Prvo, odlično je pomagalo kod dojenja jer omogućava savršen položaj za mamu, dok ujedno ljuljuška bebu. Kasnije postaju i olakšanje kod uspavljivanja, jer umesto beskrajnog nošenja i ljuljuškanja, dovoljno je da sa bebom sednu u nju i laganim njihanjem uspavaju bebe. 

Viseće ljuljaške jesu jedina igračka koja raste sa vašim detetom i ne gubi na značaju. I ne samo to, pored toga što je ljuljaška deo nameštaja dečije sobe, zbog važnosti ljuljanja kod dece ona je i razvojna igra koja doprinosi mnogo čemu. Zato ukoliko možda i niste u fazi roditeljstva u kojoj bi viseća ljuljaška bila interesantna vašem detetu, razmislite o tome da je poklonite nekome, jer postoje i više nego dovoljni razlozi za to. Posebno je interesantna kao poklon za prvi rođendan.

Gde god odlučite da ih smestite viseće ljuljaške uneće dozu kretivnosti u prostor čiji su deo, a vama doneti svakodnevno zadovoljstvo boravkom u njima. Dovoljno je samo da izaberete dezen i boju koja odgovara vašem prostoru, i da se ohrabrite da ih isprobate. Jer kada jednom sednete u njih sigurni smo da će to biti dugotrajna ljubav.

Pogledajte naš izbor kvalitetnih i lako prenosivih visećih ljuljaški za decu i odrasle, i unesite nešto novo kao što je ljuljanje, ne u vaš dom, već i u život.

Nedavni članci