Novogodišnja Dekoracija Vašeg Doma

Novogodišnja dekoracija doma je nešto čemu se danas posvećuje više pažnje nego ikada ranije. Čak i ako spadate u onu grupu kojoj ovo doba godine nije omiljeno, da ne kažemo da krijete malog Grinča u sebi, naćićete svoj način da kroz dekoraciju unesete praznični duh u vaš dom.

Novogodisnja dekoracija je postala toliko važna za stvaranje prazničnog ambijenta da je sve ranije i ranije viđamo po radnjama. I ne samo to, okićen grad nas prvo uvodi u osećanje iščekivanja, radosti i praznične euforije, zar ne? 

Saveti: Odakle Početi sa Novogodišnjim Dekorisanjem Doma

Svake godine nam se ponudi neki novi trend kada je u pitanju novogodisnja dekoracija doma. Sa pojavom novog trenda dolazi i dilema da li da ga ispratimo ili ne? Ako rešite da ga ispratite to donosi novu kupovinu ukrasa, isto tako i razmišljanje šta sa onim koje već godinama imate.

Da vam praznično dekorisanje ne bi donosilo previše razmišljanja a samim tim i oduzimalo vreme i smanjilo uživanje, postoji par smernica kojih se možete pridržavati.

Boja

Svakako da je odluka o boji koju želite da bude dominantna u vašoj dekoraciji jedna od prvih koju treba da donesete. Izabrana boja će odrediti u velikoj meri izbor ukrasa kako za jelku, tako i za vaš enterijer i olakšati vam dekorisanje. 

Tradicija

Novogodišnji i božićni praznici nose sa sobom nasleđenu tradiciju i običaje koje želite da ispoštujete. Poznato je da ovo donosi i neke dekorativne elemente koji postaju sastavni deo vaših proslava. Ovo je najizraženije kod dekorisanja trpeze i običaja koje pratite sa decom.

Koristiti postojeću dekoraciju ili ne?

Jedna od odluka jeste i da li ćete iskoristiti novogodišnju dekoraciju koju već imate sa unošenjem nekih novina, ili posegnuti za kupovinom potpuno nove. Često nas ponese euforija i ponuda i onda kupimo potpuno nove ukrase, iako ih već imamo sasvim dovoljno. I ne samo to, desi se da su često neuklopivi sa onim koje već imamo. Dobro je podsetiti se pre dekorisanja čime već raspolažete kada su ukrasi i dekoracija u pitanju.

Uradi sam projekti

Ono što jeste trend poslednjih godina, koji je vrlo praktičan jesu projekti uradi sam, a za koji i vi možete da se odlučite. Pokušajte da u ovom slučaju iskoristite što više od onoga što već imate. Činjenica je da dosta toga olakšava pinterset i youtube, naročita sa idejama da uradite i napravite sami zanimljive i drugačije dekoracije za predstojeće praznike. 

Šta god da je vaša odluka, uvek treba imati na umu da ipak ovo magično doba godine traje kratko i da vaš trud treba da bude srazmeran tome. I da, nikako ne zaboravite na radost, jer upravo to i jeste svrha novogodišnjeg dekorisanja, prizivanje veselosti kroz svu tu bleštavilost i šarenilo.

To je i razlog zašto mi želimo da vas podstaknemo da odete korak dalje i da recimo ove godine u vaš dom unesete nešto drugačije, zanimljivo i zabavno što će vam postati koristan deo stana ili kuće i nakon praznika. Da li ste razmišljali o kućnoj ljuljašci kao delu vaše novogodisnje dekoracije?

Kućna Ljuljaška kao Novogodišnja Dekoracija Vašeg Doma

Ono što ovo magično doba godine čini drugačijim, a u čemu novogodišnja dekoracija igra ogromnu ulogu jeste ideja da od našeg doma napravimo ušuškano, porodično mesto izvan svakodnevnice koju živimo. Da bi u ovome uspeli možete ove godine da izaberete kućnu ljuljašku da bude deo vaše novogodišnje dekoracije

Zašto baš kućna ljuljaška? 

Pored toga što ljuljaške donose raznorazne blagodeti odraslima, tako i deci predstavljaju drugačiji nameštaj koji prostoru čiji je deo daje nesvakidašnju notu. 

Pogodne su za opremanje kako kuća i stanova, tako i za opremanje vikendica, naročito planinskih koje jesu često mesto gde se provode praznični zimski dani. One prostoru čiji su deo daju tu toplu i opuštajuću notu, pozivajući vas da se prepustite uživanju i da vaš organizam stavite na režim usporeno, baš ono čemu svi težimo kod novogodišnjih praznika. 

Dobar su način zajedničke porodične zabave, jer niko ne može da im odoli bez obzira na godine. Ubrzo postaju mesto okupljanja porodice oko zajedničkih aktivnosti kao što su čitanje, igranje društvenih igara ili nežnih, toplih porodičnih razgovora tipičnih za ovo doba godine. 

Ono što je dobro jeste da se ljuljaške uklapaju u dosta trendova u uređenju enterijera, pa i nakon novogodišnjeg dekorisanja ostaju kao vrlo praktičan komad nameštaja. Ovo i jeste nešto što pravi razliku u izboru kod novogodišnje dekoracije. Da li ćete krenuti za trendom i odlučiti da i ove godine kupite gomilu ukrasa i predmeta koje ćete koristiti najviše mesec dana, ili ćete izabrati nešto netipično ali svakako praktično kao što je kućna viseća ljuljaška. Ukoliko još vi možete da birate boju i dezen ljuljaški, kao što je to moguće sa kućnim ljuljaškama iz Stašinog kutka, jasno je da ćete dobiti personalizovanu ljuljašku koja se uklapa baš u vaš enterijer i zamisli.

Dečija ljuljaška kao novogodišnja dekoracija

decija ljuljaska kao novogodisnja dekoracija decije sobe

Možda da ove godine izaberete dečiju ljuljašku za kuću i da ona postane deo novogodišnje dekoracije sobe vašeg deteta? Upravo u ovo doba godine deca vole sve ono što ih uvodi u njihove svetove iz mašte, gde magija igra veliku ulogu. Otuda ljuljaške kao deo novogodisnje dekoracije ne može a da ne prođe bez oduševljenja kod njih. Želeli to da priznamo ili ne, ipak se ovom dobu godine i svoj toj čaroliji ipak najviše raduju najmlađi. Ljuljaška je nešto u čemu deca uživaju od malih nogu, ona ih poziva na igru, maštovitost i daje im osećaj da su u svom svetu zabave i lucidnosti svojstvene samo deci. 

Ono što je dobro za roditelje jeste da će naći način da ih zadrže u domu u hladnim danima, a da im bude podjednako zabavno kao i da su napolju. 

Možete i da ih stavite na listu novogodišnjih poklona za vaše mališane.

A kada smo kod poklona u Stašinom kutku uz svaku kupljenu dečiju ljuljašku poklanjamo i vreću u kojoj ljuljaška dolazi, a koju kasnije možete iskoristiti za sakupljanje igračaka.

Ukoliko rešite da ove godine primat date osećaju koje praznično vreme treba da izazove a ne estetici koja se očekuje, onda ljuljaške za vas i vašu decu jesu izbor koji treba da napravite.

Jasno je da je novogodišnjoj dekoraciji koja nas poziva sa skoro svake police i izloga teško odoleti. Skoro pa podjednako kao i sniženjima u ovo doba godine zar ne? Ali ukoliko ipak želite da ove godine budete malo praktičniji a da ne izgubite ništa od magije, možda je vreme da napravite drugačiji izbor. 

Mi vas pozivamo da hrabro zakoračite u naš svet ljuljaški, da se vodite našim sloganom koji vas poziva da izgubite tlo pod nogama, u skladu sa najeuforičnijim i najmagičnijim periodobom godine. 

Izaberite jednu od naših kućnih ljuljaški kao novogodišnju dekoraciju i pustite čaroliji da se sama desi.

Nedavni članci