Ljuljaške za Terasu – za Vaš Kutak Mira i Relaksacije

ljuljaske za terasu online prodaja

Da li je i kod vas terasa zapostavljen prostor, kojem ne pridajete mnogo značaja? Ili ste možda, kao i većina, od terase napravili skladište za suvišne stvari? Šta god da je do sada bio vaš izbor, imajte na umu da je terasa idealno mesto da od njega stvorite vaš kutak za opuštanje i uživanje, pogotovo u lepim i toplim danima.

Ljuljaške za terasu mogu da vam budu početna tačka i inspiracija kako da vaša terasa dobije novu ulogu u vašoj svakodnevnici. 

Zašto da izaberete ljuljašku za terasu za vaš prostor na otvorenom?

Verujemo da podsvesno svi želimo naš mali kutak dnevnog mira na kome ćemo da napunimo baterije. Zašto vaša terasa ne bi upravo postala taj kutak?

Koristeći ljuljašku za terasu, možete jednostavno pretvoriti svoj prostor na otvorenom u oazu za opuštanje tokom većeg dela godine.

Svesni smo da ne raspolažemo svi istim prostorom kada su terase u pitanju. Neki imaju tu sreću da im je terasa ujedno i deo dvorišta, dok kod stanovanja u gradovima i zgradama ovaj prostor je poprilično ograničen.

Kod ograničenih prostora ljuljaške za terasu su idealno, a nekada i jedino rešenje za uređenje terase jer optimizuju prostor kojim raspolažete. Za razliku od stolova i stolica, a naročito garnitura za sedenje, ljuljaška stvara mogućnost vertikalnog iskorišćavanja prostora uz stvaranje mesta za sedenje bez potrebe za dodatnim stolicama ili nameštajem.

Ali isto tako nisu sve ljuljaške iste, i prilikom izbora birajte one koje nemaju noseće konstrukcije i koje su jednostavne i lake kako za postavljanje tako i za prenošenje.

Najbolji izbor naročito kod manjih terasa jesu viseće ljuljaške za terase, jer ste sa njima dobili i uštedu i iskorišćenost prostora.

Možda vam zvuči čudno, ali hajde da objasnimo.

Viseće ljuljaške za terasu vam daju pre svega prostor za sedenje, a naravno i lagano ljuljanje, dok ujedno ostavljaju prostor ispod njih slobodnim.To vam stvara mogućnost da taj deo popunite sa kutijama za odlaganje, ili da oko ljuljaške stavite jastuke za sedenje. 

Ukoliko izaberete platnene viseće ljuljaške za terasu, definitivno ne opterećujete prostor sa njima, jer pored toga što su lako pokretljive i lebde u njemu, njih možete lako da sklonite kada želite da terasu iskoristite za nešto drugo.

Jedno je sigurno, viseće ljuljaške su onaj nameštaj koji dopunjuje prostor, unoseći atmosferu opuštenosti i poziva vas na druženje ili uživanje u trenutku.
Prednost visećih ljuljaški u odnosu na druge jeste laka uklopivost sa drugim nameštajem, ukoliko imate mesta za njega na terasi. Za razliku od ljuljaški sa konstrukcijama, recimo stolicu možete postaviti odmah pored viseće ljuljaške i na ovaj način dobiti ambijent za druženje na otvorenom kada vam dođu gosti.

Bastenske ljuljaske online prodaja

Ne smemo zanemariti činjenicu da kada su u pitanju urbane sredine terase dobijaju mnogo na značaju. Uz adekvatne biljke koje uspevaju na balkonima, možete da kreirate svoju mini baštu koja će doprineti lakšem podnošenju visokih temperatura koje su postale dominantne tokom većeg dela godine. Urbane bašte na balkonima su i preporuka za ublažavanje klimatskih promena, tako da sa njihovim uređenjem možete postati i nosilac pozitivnih promena.

I zaista, uz kombinaciju biljaka, ukrasnih jastuka i ljuljaške za terasu dobićete ambijent koji često gledate u časopisima i filmovima, kojima se divite i koje i sami priželjkujete.

Ljuljaška za terasu može postati sinonim za beg od realnosti i poziv da se prepustite trenutku mira i tišine, nešto što u užurbanoj svakodnevnici zaboravljamo.

Ovo je zasigurno najlakši način da opuštanje i uživanje postane rutina i sastavni deo vašeg života. 

Blagodeti ljuljanja za naš organizam su višestruke, i nisu a i ne moraju biti privilegija dece, iako znamo da će i njima terasa i ljuljaška postati omiljeni deo doma.

Upravo ljuljaške na terasi jesu dobar način da okupite vaše ukućane i stvorite i vaš mali svet zabave i igre, koji će doprineti većem zbližavanju članova porodice.

Na šta obratitu pažnju prilikom izbora ljuljaške za terasu

Izboru ljuljaški za terasu treba pristupiti poznavajući neke karakteristike ljuljaški kao komada nameštaja, i to šta on donosi prostoru u odnosu na druge izbore. Osnovni faktori na koje treba da obratite pažnju kod izbora ljuljaške za terasu su:

Prostor kojim raspolažete

Prostor je svakako presudan faktor, samim tim i organičavajući kod izbora ljuljaške. Kod ljuljaški za terasu, prostor definiše model koji možete da izaberete, kao i dodatne faktore o kojima treba da razmišljate. A jedan od njih je svakako i montaža ljuljaški.

Zašto je montaža izuzetno bitna? Iz jednostavnog razloga što kod velikih i glomaznih ljuljaški, treba da posedujete dovoljno prostora gde biste ih montirali, kao i prostor za manipulaciju delovima ljuljaške. Isto je i sa prilazom samoj terasi, koji treba da bude prohodan i dovoljno veliki, kao što je slučaj kod ljuljaški sa konstrukcijom. Zato naša preporuka i jeste viseća ljuljaška, kao što su ljuljaške iz Stašinog kutka, koje su prenosive, lake za montažu i nemaju konstrukciju već se kače na lak način za plafon.

Estetika i uklopivost sa ostalim nameštajem

Ukoliko tek opremate terasu, stil svakako možete da definišete u tom momentu. Ukoliko je ipak vaša terasa delimično opremljena, ili imate stil koji vam je omiljeni, kod izbora ljuljaške možda ćete želeti da ga uklopite u ostatak enterijera. Naš predlog je da se poigrate, jer kod terase možete da eksperimentišete i sa bojama i sa modelima ljuljaški, ali i sa dodatnim elementima.

viseca ljuljaska na terasi

Održavanje

Iako je terasa uobičajeno prekriven prostor, u zavisnosti od materijala neke ljuljaške su sklonije bržem propadanju i udaru spoljnih uticaja. Zbog toga izaberite ljuljaške jednostavne za održavanje kao što su platnene recimo, koje možete oprati u mašini za veš i ponovo koristiti bez razmišljanja. 

Udobnost

Nikako ne smemo zanemariti ovu karakteristiku ljuljaški, jer ni kod jednog drugog komada nameštaja udobnost nije toliko važna. I često su popularni modeli ljuljaški zapravo i najneudobniji. Zbog toga i dajemo prednost platnenim visećim ljuljaškama jer one daju mogućnost da se jednostavno “zavalite” u njih i uživate. Još ako ih upotpunite mekanim jastucima, dobijate dodatnu dozu mekoće. One se zapravo prilagođavaju vašem telu, što se kod ljuljaški sa metalnim konstrukcijama teško postiže.

I sad se vi verovatno pitate kako je moguće uklopiti sve ovo?

Nismo bez razloga prednost dali visećim ljuljaškama kada je u pitanju izbor ljuljaški za terasu. Tačnije naš izbor su viseće ljuljaške iz Stašinog kutka, koje su vrlo jednostavne za montažu i postavljanje, lake su i prenosive.

Prenosivost kao karakteristika se kod ljuljaški retko sreće, a omogućava vam da ljuljašku za terasu možete da prenesete i u neku od prostorija u stanu ili kući, a kada to poželite i da je ponesete sa vama na vikendicu ili gde god poželite.

Materijal od koga su napravljene ove viseće ljuljaške je udoban, mek i lako se održava, jednostavnim pranjem u mašini. Čak i ako se desi da ljuljaška pokisne nećete previše razmišljati o posledicama. Najbolje od svega jeste što dezene birate sami, i lako ih možete osvežiti jastucima u drugačijim nijansama. 

Ne smemo da zaboravimo da su ove ljuljaške sertifkovane kada je sigurnost i nosivost u pitanju.

Verujemo da karakteristike ljuljaški iz Stašinog kutka zadovoljavaju sve karakteristike koje ljuljaške za terasu treba da poseduju.

A mi vas pozivamo da konačno kreirate vaš kutak za uživanje na terasi i da izaberete neku od ljuljaški iz Stašinog kutka.

Nedavni članci