Ljuljaljaške za Dvorište: Zagarantovano Uživanje na Otvorenom

ljuljaske za dvoriste

Ljuljaske za dvoriste možda nisu prvo na šta pomislite kada dođe proleće i lepo vreme, ali uživanje i zabava napolju na otvorenom svakako jeste. 

A kakve to ima veze sa ljuljaškama za dvorište? 

Ljuljaške za dvorište su dobar način ne samo da osvežite vaš spoljašnji prostor, već da stvorite kutak za opuštanje i razonodu za celu porodicu.

Iako ljuljanje sigurno svi volimo, prilikom uređenja dvorišta ljuljaške nisu uvek prvi izbor. Razlog ovome jesu pitanja i dileme koje izbor ljuljaški povlači sa sobom.

Neka od njih su: koji model izabrati, koliko će prostora oduzeti ljuljaška, da li izabrati posebno ljuljašku za decu, kako se montiraju i održavaju i šta sa njima kada je loše vreme?

Dosta pitanja i dilema zar ne?

Ali mi znamo odgovore na njih, ali i na ono najvažnije a to je:

Kako izabrati ljuljašku za dvorište?

Pre odluke o izboru modela ljuljaške za dvorište, treba uzeti u obzir par bitnih faktora. 

Prostor u dvorištu

Prvi bitan faktor je prostor kojim raspolažete, jer u mnogome uslovljava model ljuljaški kao i veličinu za koju možete da se opredelite. Velika dvorišta nam daju mnogo mogućnosti za kombinovanje i izbor samih ljuljaški, za razliku od malih dvorišta.

Noseća konstrukcija ljuljaske za dvoriste

Svakako da ljuljaške koje imaju velike noseće konstrukcije kod malih prostora treba izbegavati. Još jedan od razloga zašto ljuljaške sa velikim konstrukcijama nisu dobar izbor jeste njihovo skladištenje tokom hladnog perioda. 

Održavanje i skladištenje ljuljaški

Većina ljuljaški se koristi tokom sunčanog perioda godine, nakon čega ih treba skloniti kako bi očuvali njihovu dugotrajnost. Određeni modeli su jednostavni i laki za prenošenje, pa je dobro razmotriti ih naročito ako imate ograničen prostor za odlaganje.

Upravo skladištenje, ali i održavanje povlači sa sobom i pitanje materijala od kojih je napravljena ljuljaška za dvorište. 

Izbor materijala ljuljaške

Danas su u ponudi materijali kao što je drvo, aluminijum, metal ali i mešavine plastičnih materijala.

Svaki materijal ima niz prednosti i nedostataka koje treba razmotriti. Materijali u mnogome definišu i cenu. Iako su plastične ljuljaške često najpristupačnije, njihova izdržljivost i dugotrajnost dovodi u pitanje ovu investiciju.

Dodaci za ljuljaške

Tu je i odluka o tome da li će ljuljaške imati natkriveni deo ili ne, koji u mnogome definiše i veličinu ljuljaške ali i prostor koji natkriveni delovi dodatno zauzimaju.

Izbor ljuljaske za dvoriste ne olakšavaju ni trendovi u uređenju dvorišta, koji su doneli na tržište mnoštvo modela. Neki su lepi vizuelno i popularni, ali izrazito nepraktični i više su element za sedenje nego zaista ljuljaška. Kod većine je udobnost znatno ispod očekivane kada su ljuljaške u pitanju.

Ono što vam mi predlažemo jeste da primat date uživanju čemu ljuljaške i služe, i da vaš izbor pojednostavite.

Evo i kako.

Umesto ogromnih ljuljaški sa masivnim konstrukcijama možete da izaberete veoma lake, prenosive, viseće ljuljaške koje su napravljene od materijala koji je lak i jednostavan za održavanjeUpravo takve su viseće ljuljaške iz Stašinog kutka.

Ono što vam je potrebno da jedna ovakva ljuljaška postane deo vašeg dvorišta jeste mesto na kom ćete je okačiti, a to može da bude neko drvo, trem ili postojeći letnjikovac. Postavljanje ovih ljuljaški za dvorište ali i za kuću je vrlo jednostavno, a njihova sigurnost je proverena, testirana i sertifikovana.

ljuljaške za dvorište

Dobra stvar jeste što su ove ljuljaške dizajnirane tako da ne samo da odgovaraju svakom tipu enterijera i eksterijera, već da ih po potrebi vrlo lako možete premestiti iz jednog prostora u drugi. Tako ljuljaška za dvorište na lak način može postati ljuljaška za kuću i omogućiti podjednako uživanje u ljuljanju i u hladnijim danima.

Pored toga veoma su lake za održavanje, jer je dovoljno da uklonite platneni deo ljuljaške i prateće jastuke i operete ih u mašini za veš. Kada je materijal u pitanju, izbor dezena je na vama, kako biste ga uklopili u vaš prostor pa samim tim možete da ga prilagodite i za dvorište, ali i uklopite sa dominantnim bojama u vašem domu.

Ideja da ljuljaške budu prenosive i lake nije došla bez razloga, jer je ovo bio način da je nosimo sa sobom na mesta na kojima inače uživamo i provodimo vreme tokom leta, kao što je vikendica ili more.

Ljuljaske za dvoriste su savršen dodatak kutka za uživanje zbog blagodeti koje samo ljuljanje donosi i deci i odraslima

Ovo je ujedno odgovor na možda najvažnije pitanje:

Zašto izabrati ljuljaške za dvorište?

Ako bi na ljuljaske za dvoriste gledali kao na detalj u uređenju dvorišta, one su neosporno multifunkcionalan element koji donosi estetsku jedinstvenost prostoru.

Visece ljuljaske vam daju mogućnost da ostavite prostor vizuelno otvorenim, i da deo ispod ljuljaške upotpunite cvećem ili možda praktičnim dodacima u vidu kutija za odlaganje.

Pošto visece ljuljaske za razliku od drugih ne zauzimaju previše prostora, jednostavno se uklapaju sa ostalim nameštajem za sedenje kao što su baštenske garniture. One daju spoljašnjem prostoru posebnu i drugačiju notu.

Već pri prvom pogledu na njih pozivaju vas na opuštanje i uživanje, a to je najvažnije zar ne?

Ljuljanje je većini omiljena aktivnost još od detinjstva. Iako na nju malo zaboravimo kao odrasli njene blagodeti za naše telo i um i dalje deluju. Ljuljanje opušta i smiruje, delujući na taj način pozitivno na celokupan nervni sistem. Pomaže kod održavanja funkcije sistema za ravnotežu, jer tokom ljuljanja konstantno održavate balans, zbog čega se preporučuje ljudima u starijoj dobi.

ljuljaske za bastu

Iako deca ljuljanje i ljuljaške doživljavaju kao igračku, istina je da ljuljanje pomaže razvijanju koordinatornih sposobnosti, kao i snalažljivosti kod dece. Neka istraživanja stavljaju ljuljanje u domen razvojne igre kod dece. 

Mi bismo iznad svega naglasili zajedničku korisnost za sve u porodici koje ljujaljaška za dvorište može da donese, a to je stvaranje porodičnog mesta za druženje, zabavu i opuštanje. 

Deca će oko ljuljaške stvoriti svoju malu oazu sreće, jer će imati utisak da imaju svoje sopstveno igralište u dvorištu, a vi ćete uživati pri samom pogledu na njihovu bezbrižnost.

Udobnost visećih ljuljaški, koje prate i prilagođavaju se vašem telu odvešće vas lako u stanje opuštanja i potpunog uživanja u momentima ko što je čitanje, ispijanje kafe ili jednostavno uživanje u zalascima sunca.

Neprocenjivost zajedničkih porodičnih momenata jedan je od razloga nastanka visećih ljuljaški u Stašinom kutku. Prilikom njihovog osmišljavanja i dizajniranja, udobnost i uživanje su bili prioritet i to je razlog zašto znamo da ćete izborom Ljuljaški iz Stašinog kutka, stvoriti svoje posebno mesto na kome ćete biti srećni.

Zavirite u Stašin kutak i izaberite vašu ljuljašku za dvorište i porodično uživanje.

Nedavni članci